Våga tala

Våga Tala

Tycker du att det känns obehagligt att tala inför grupper – att hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller vara aktiv vid seminarier? Du är inte ensam, så känner många studenter.

Ofta är man orolig för att rodna, svettas, skaka, darra på rösten, staka sig eller inte få fram ett ord. Många blir så spända och nervösa att de har svårt att göra sig själva rättvisa.

Om kursen

Våga tala-kursen är ingen retorikkurs utan vänder sig till dig som vill ha stöd och hjälp att kunna hantera din ångest eller oro för att tala inför grupp. Teori och tips blandas med övningar i att tala inför grupp. Du utmanar dig själv i den takt du klarar av. I små steg kommer du få uppgifter som stärker ditt självförtroende som talare. Det är viktigt att du är med vid alla fyra tillfällena eftersom övningarna i kursen innebär att ni är varandras publik och stöd. Gruppen består av 20 deltagare. Varje kurstillfälle är 2 timmar och vi träffas under sammanlagt fyra tillfällen.

OBS Kursen är kostnadsfri men om du anmält dig och accepterat en plats men uteblir från ett tillfälle debiteras du en administrationsavgift på 100 kr per tillfälle.