Motion som medicin mot psykisk ohälsa

Motion och träning kan hjälpa mot ångest, oro, sömnbesvär, nedstämdhet, depression och stress. En undersökning av deprimerade människor visade att de i gruppen som enbart hade ordinerats motion tillfrisknade lika snabbt som de som fick psykofarmaka.

Tack vare magnetröntgen har forskarna kunnat se att hjärnan faktiskt växer vid fysisk träning.
Både den vita och grå substansen ökar, framförallt de delar som har med vissa kognitiva egenskaper (exempelvis minne och inlärning) att göra. Speciellt märkbart är förbättringar av egenskaper som har att göra med att planera och fatta beslut.

Hos Fysiken hittar du Göteborgs bredaste träningsutbud! Det ska vara enkelt att få in en regelbunden träningsvana. Därför lägger vi stor vikt vid att utveckla ett varierat träningsutbud för att kunna erbjuda något för alla.

På Fysiken kan du träna gym, gruppträning, bollsport, klättring och CrossFit. Oavsett om du är nybörjare eller har tränat i flera år hjälper våra instruktörer dig att få ut så mycket som möjligt av din träning. Dessutom kan du vara med på lagsporter utan att ha ett färdigt lag. Kom som du är och spela med de som är inbokade på samma pass som du.

Klick nedan för att komma igång med din träning!

Träna och må bättre!

Kategori: Student
4356 views